Литекс и Залцбург завършиха 0:0 в контрола в Дубай. Проверката бе втора за ловчанлии за тази зима. В петък "оранжевите" завършиха 1:1 със сирийския Ал Карама, като попадението тогава за българите реализира Дуду, който и днес е сред титулярите.

Треньорът на Литекс Миодраг Йешич заложи на офанзивна схема срещу избраниците на Джовани Трапатони. На върха на атаката за ловчанлии играят Ивелин Попов, Емил Ангелов и Вилфред Нифлор.

В 3-ата минута Дуду стреля от границата на наказателното поле, топката се отби в тялото на защитник и се върна в Йеленкович, чийто удар бе блокиран от Кнавс. Малко след това Ракич изчисти с глава от голлинията центриране на Дуду от корнер и предотврати сигурен гол във вратата на австрийците.

В 14-ата минута Ивелин Попов се пребори с двама защитници на шампиона на Австрия и се озова на добра позиция, но в последния момент се засуети и не успя да обстрелва Арзбергер. В 24-ата минута отново Попов напредна, подаде на Манолев, но халфът загуби топката пред наказателното поле на австрийците.

В 27-ата минута след съмнително положение за засада, Махоп излезе сам срещу Илия Николов, но вратарят спаси блестящо. Малко по-късно Станислав Манолев изведе Емил Ангелов, който би от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

В 33-ата минута Манолев получи жълт картон за нарушение срещу Вонланен. Пет минути по-късно Махоп се озоваваше сам срещу току-що влезлият на терена Евгени Александров, но Камбон се намеси решително, като го застигна и изчисти с шпагат.

В 40-ата минута след бърза атака на австрийците Вонланен излезе очи в очи срещу Евгени Александров, но не успява да го преодолее и нулевото равенство се запази. След това удар на Ракич се отби в гредата на ловчанлии.

В 43-ата реферът Реджеб Мухамед даде смехотворна дузпа за Залцбург, преценявайки, че Станислав Манолев е фаулирал Махоп при борба за топката във въздуха. Ауфхаусер стреля в аут от бялата точка и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

В началото на втората част Миодраг Йешич извърши седем смени. В 48-ата минута след центриране на Йеленкович от корнер Бибишков игра с глава, но защитник на Ред Бул блокира топката с тяло в малкото наказателно поле.

В 69-ата минута Бибишков бе изведен в удобна позиция в наказателното поле на австрийците, но се суети и топката му бе отнета. Пет минути след това Момчил Цветанов центрира към Бибишков, който не успява да нанесе точен удар. Три минути преди края Жуниор стреля от разстояние, но в аут. В продължението Бибишков пропусна да донесе победата на Литекс, след като излезе на отлична позиция, но би право във вратаря на Залцбург Арзбергер.

Следващата контрола на ловчанлии от лагера в Дубай е в сряда срещу Зенит, който е шампион на Русия.

 
 
ЛИТЕКС - ЗАЛЦБУРГ 0:0

 


ЛИТЕКС:
1.Илия Николов (31-Евгени Александров (74-Тодор Тодоров), 3.Седрик Камбон (46-Седрик Юрас), 22.Пламен Николов (46-Пламен Николов), 33.Джемал Берберович (46-Иван Скерлев), 8.Том (83-Адриано Миранда), 16.Станислав Манолев, 23.Небойша Йеленкович, 26.Дуду (46-Момчил Цветанов), 32.Ивелин Попов (46-Станислав Генчев), 34.Вилфред Нифлор (46-Крум Бибишков), 28.Емил Ангелов (46-Жуниор)

ЗАЛЦБУРГ: 33.Арзбергер, 10.Вонланен, 11.Йежек, 15.Кнавс, 16.Питък, 19.Ракич, 27.Яноцко, 28.Ауфхаусер, 29.Махоп, 31.Варгас, 32.Прен (Локвенц, Валч)

Дубай, ст. "Джабал Али" - 20 зрители
Съдия: Реджеб Мухамед
Жълти картони: Станислав Манолев (Литекс); Ауфхаусер, Вонланен, Питък (Залцбург)

След срещата:

Преди срещата: