Американската компания „Американ Стийл" е другият потенциален кандидат за „Кремиковци", съобщи премиерът Сергей Станишев. Той поясни, че за този интерес е бил информиран вчера от американския посланик у нас.

„Който предложи най-сериозни ангажименти за бъдещето на комбината е логично да получи подкрепата на българското правителство", каза Станишев.

Така освен американската застрахователна компания AIG, която почти сигурно ще купи основен пакет акции в ЦСКА, и сънародниците им от „Американ Стийл" може да влязат в управлението на клуба от Борисовата градина. Това е така, тъй като при продажбата на „армейците" част от акциите ще отидат при новия собственик на „Кремиковци".

Премиерът обяви, че днес в България пристига най-вероятният нов купувач на комбината Константин Жеваго, който единствен до момента е изпратил няколко гаранционни писма за намеренията си към металургичния гигант.

„Ако до 22,00 часа довечера (б.р. - снощи) не бъде подписана сделката за „Кремиковци", ще преминем към извънредна форма на управление, т.е. няма да изпълняваме заповедите на сегашния собственик", закани се Томов, който не иска да се протака сделката между комбината и Жеваго.