Ще се играе ли мачът между Локо (Сф) и Берое? Това е най-коментираната тема във футболните ни среди в навечерието на последния кръг от майсторската ни група. В Стара Загора са под напрежение, тъй като оставането на Берое в елита не е сигурно. В миналия кръг старозагорци направиха 2:2 с Пирин под Аязмото, което и на теория гарантира мястото им в майсторската група, но ... в сряда се случиха странни неща и картинката на дъното се промени.

В БФС уважиха жалбата на Беласица за нередовни медицински прегледи на играчи на Марек и присъдиха служебна победа на „комитите" над дупничани с 3:0. От Централата подляха вода на старозагорци, които на всяка цена трябва да измъкнат точка от Локо (Сф) в срещата, която ще се играе днес от 18 часа на стадион „Българска армия". И на малките деца е ясно, че Беласица ще вземе своето от Ботев (Пд) в Петрич и погледите ще са изцяло насочени към случващото се на „Армията".

При положение че „комитите" не се бяха подсигурили за домакинството си срещу неиграещите за нищо „канарчета", то тогава имаше ли смисъл Коце Хаджииванов да издейства на тима още 2 точки чрез въпросната жалба. А и как го направи само... май Митко Динев каза самата истината. Единият от спонсориращите Берое бизнесмени разкри, че срещата на „Бончук" между Марек и Беласица е била договорена за "двойка", но само президентът на домакините Йордан Андреев знаел. И след като двата тима извъртяха 1:1, от Марек се принудиха да изпеят на петричани за нередностите, които в крайна сметка ощетиха Берое и в същото време върнаха „комитите" в играта за оцеляването. Май наказанието трябваше да е за делегата на двубоя в Дупница, защото той не си свърши работата.

При положение, че документите не са изрядни, защо тогава срещата се игра? И какво стана в крайна сметка... Отново ударите понася Берое. Явно в Стара Загора са недолюбвани и това се доказва с всеки изминал ден. Още след срещата между Берое и Левски, спечелена много трудно от „сините" с 1:0, Наско Сираков каза, че под Аязмото не заслужават да гледат футбол от майсторската ни група. При положение че това е родният му град!

Според него възпитаниците на Илиан Илиев играели антифутбол и само се защитавали. Та какво да правят при положение че не проведоха нормална подготовка, а и едва събраха 15-ина играчи, за да започнат полусезона. И все пак през пролетта под Аязмото се събираха с пъти повече фенове, отколкото в мачовете в други градове. А какво да кажем за Петрич, където наистина се играе антифутбол.

И след нападките на Сираков се затвърди мнението, че срещу Берое има заговор. Този клуб, който един човек се опита да затрие, сега трябва да е измъчван и от БФС. И това си има своето обяснение. Стара Загора е без лоби в БФС. Няма го Николай Банев, който преди време бе сред инициаторите Борислав Михайлов да оглави футболната централа. След като това се случи, изпълнителният директор на „зелените" Красимир Георгиев дълго време бе член на Изпълкома.

Сега обаче ситуацията е коренно различна и Берое е сам срещу всички. Съдбата на старозагорци е в ръцете на Локомотив (Сф), който вече си гарантира участие в турнира за купата на УЕФА. Да не забравяме, че екипа на „железничарите" сега носят бившите беройци Ваня Джаферович, Виктор Шпишич, Данаил Митев и Аделино Лопеш, които едва ли мислят злото на Стара Загора. Дали в „Надежда" са склонни да жертват бронзовите медали, предстои да научим днес...

Още преди Локо (Сф) - Берое:

Анкета: